Presseklipp Hamsundagene 2008

 

Utdanningsnytt.no 11.08.08:
Hamsun-seminar en suksess

"Even Arntzen er leder av det litteraturseminaret som Hamsun-Selskapet arrangerte under årets Hamsundager. Han forteller til Utdanning at ved i år å åpne opp programmet uten å miste Hamsun av syne, har vært en suksess. Selskapet feirer i år tjue år."


NRK Nordland 10.08.08:
Fantastiske Hamsundager

"Leder for Hamsundagene i Hamarøy, Marianne Apold, er godt fornøyd med årets besøkstall til festivalen. I tillegg til mange konserter, har litteraturseminarer trukket over 10 000 besøkende til festivalen.

- Dette har vært en fantastisk uke, vi er veldig fornøyde med tallene for årets festival, sier Apold."


Avisa Nordland 09.08.08:
Åge Aleksandersen satte publikumsrekor

"Åge Aleksandersen og Sambandet trakk hele 800 tilhørere i Hamarøy fredag kveld.

Med det satte trønderne en ny suveren publikumsrekord for konserter i Hamarøyhallen. På tidligere konserter har det aldri vært mer enn 600-700 publikummere. Det var Hamsundagene som hadde fått bandet til Hamarøy."


Utdanningsnytt.no 08.08.08:
Hamsuns moralsyn

"Professor Hans Fredrik Dahl, som er en skarp debattant om kontroversielle temaer i tilknytning til andre verdenskrig, hadde "nazisme og moral" som sitt foredragstema under Hamsundagene. Han kom også inn på Hamsuns agering i den sammenheng."


Avisa Nordland 07.08.08:
Suksess i England, konsert i Hamarøy

"Det er en kommende internasjonal stjerne som torsdag kveld skal spille i Hamarøyhallen i forbindelse med årets Hamsundager. Ukens hitlister viser nemlig at Ida Maria har slått i gjennom i England.

Ida Maria tror forklaringen på suksessen er at hun og bandet framfører rett fram, ærlig musikk.
- Nå gleder vi oss gleder som bare det til å komme til Hamarøy og Nord-Norge. Dette blir den eneste konserten vår i landsdelen i sommer. Årsaken er at vi har måttet prioritere utlandet og da spesielt England etter plateslippet der. Vi må dra dit vinden blåser vår vei. Når vi likevel også har prioritert Hamsundagene er det fordi det er et spennende arrangement. Personlig er jeg en veldig stor fan av Knut Hamsun og bøkene hans, sier Ida Maria."


Lokalavisa NordSalten 07.08.08:
Varmt og trivelig med Markens Grøde

"Å gjøre villmarksromanen «Markens Grøde» til scenekunst, er en betydelig utfordring også for langt mer ressurssterke miljøer enn Hamarøy teaterlag. I et slikt perspektiv er det svært god grunn til å rose de lokale ildsjelene etter tirsdagens premiere."


Lokalavisa NordSalten 07.08.08:
Mangfoldig åpningsdag

"Stolthet. Skutvikferga. Skuespill. Skriving. Sang og musikk. Alt dette var med å prege åpningen på Hamsundagene.

Skrivekurs var første post på Hamsundagenes program. Ruben Eliassen var en populær og annerledes skrivekursleder for barn og unge. På spørsmål til deltakerne om hvem som hadde lest Hamsun og hvem som hadde lest Eliassen ble resultatet 6-1 i Eliassens favør."


NRK Nordland 06.08.08:
Protesterer mot fergekutt

"Hamsun-Selskapet er skuffet over at staten vil stoppe fergesambandet mellom Skutvik og Svolvær. De frykter dårlig besøksgrunnlag til det nye Hamsunsenteret.

- Det er et paradoks at staten som går inn med så mange millioner på Hamsun-senteret ikke er med på opprettholde en slik naturlig gjennomstrømning til det nye Hamsunsenteret, sier leder Even Arntzen i Hamsun-Selskapet.

Norges største litterære selskap stiller seg bak kravet fra Hamarøy kommune om å opprettholde fergestrekningen for å sikre et godt besøksgrunnlag til det nye Hamsunsenteret."


Avisa Nordland 05.08.08:
Hamsun og fergekamp

"Knut Hamsun måtte dele oppmerksomheten med fergeforbindelsen Skutvik-Svolvær under åpningen av Hamsundagene 2008 i Hamarøy mandag ettermiddag.

Arrangementet fant sted i strålende sommervær i hagen til det nyrestaurerte barndomshjemmet til Knut Hamsun. Unge lokale musikere og sangere, samt Hamarøy Teaterlag, sto for de kunstneriske innslagene i nærvær av et publikum på rundt 200.

Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein foretok den offisielle åpningen. Inspirert av temaet for årets Hamsundager, «Makt og moral», mente hun at også Hamarøy er blitt et maktsentrum; for Hamsun, for litteraturen og for samfunnsdebatten. Hun betegnet Hamsundagene som viktige, både nasjonalt og internasjonalt."


Lokalavisa NordSalten 05.08.08:
Æventur til Glimma

"Vel 25 personer gikk på Æventur til Glimma på Hamsundagenes første dag.

Turen gikk til Kvitsand i Glimma, hvor festivalforteller Maja Zakariassen laget en av sine installasjoner til Hamsundagene."


Avisa Nordland 01.08.08
Hamsun selger godt

"Billettsalget til åpningskonserten lover godt for årets Hamsundager. Arrangementer starter mandag og varer ut uken.

Marianne Apold, daglig leder for Hamsunstiftelsen Hamarøy, kan fortelle at de aller fleste av de 400 billettene til åpningskonserten med Lindfors og pianist/komponist Ketil Bjørnstad i Hamarøy kirke mandag kveld er revet vekk.

Hamsundagene er imidlertid ikke bare konserter men først og fremst en litteraturfestival."


Lokalavisa NordSalten 28.07.08
Fare for flyvende fottøy

"Rune Løding (23)skal spille løytnant Glahn i Levende Installasjoner under Hamsundagene. Du skal ikke se bort fra at den selverklærte hissigproppen prøver seg på å kaste en sko ut i Glimma, som rollefiguren hans i Pan gjorde."


Lokalavisa NordSalten 28.07.08
Gleder seg som en unge

"Hun gleder seg som en unge til sitt «eget» arrangement, Marianne Apold.
- Jeg mener selv vi har fått til et fantastisk flott program. Og noen av godbitene må jeg bare få med meg, uansett ..."


Avisa Nordland 05.03.08:
Valla til Hamsundagene Hamarøy

"I Narvik møter Gerd Liv Valla motstand under Vinterfestuken. I Hamarøy er den tidligere LO-lederen hjertelig velkommen.