Hamsundagene 2009

Hamsundagene takker alle besøkende for i år, og ønsker velkommen tilbake i august 2010.

Program og endelig dato for neste års dager vil bli lagt ut så snart dette foreligger. 

Vi ønsker samtidig å rette en varm takk til alle bidragsytere, samarbeidspartnere og frivillige som gjorde årets festival til en slik flott opplevelse! 


 

Kjære gjest!

Vi har gleden av å invitere til årets Hamsundager som arrangeres 4.-9. august 2009 på Hamsunsenteret, Hamarøy.
Årets Hamsundager blir en jubileumsspesial til ære for Knut Hamsun i anledning hans 150-årsdag.

Temaet for årets festival er "URO".
Utgangspunktet for temaet er de mange vandrerne i Hamsuns forfatterskap, som avspeiler sin indre bevegelse ved det ytre, uten at det nødvendigvis går opp. Disse karakterene speiler også vår tids uro. Konstrasten mellom Steven Holls arkitektur, som har skapt både fryd og forargelse, og det pittoreske landskapet rundt havstrømmen Glimma, er derfor det perfekte utgangspunkt/bakteppe for en spennende og svært variert kulturfest!

Vi kan friste med en rekke spennende arrangementer innen litteratur, kunst, musikk, teater og folkeliv med Knut Hamsuns liv og forfatterskap som utgangspunkt.

Her kan du lese mer om programmet og kjøpe billetter.

Velkommen på festival!
 


 

I 2009 feirer vi Hamsun 150 år

Åpningen av Hamsunsenteret, Hamarøy 4. august 2009
Hamsunsenteret bygges på Presteid i Hamarøy kommune i Nordland, og skal åpnes til Knut Hamsuns 150 årsdag 4. august 2009. Bygget er tegnet av Steven Holl, en av verdens mest anerkjente arkitekter. Det er Nordland fylkeskommune som er byggherre for senteret, og Salten museum som har driftsansvaret. - For mer informasjon om Hamsunsenteret se: www.hamsunsenteret.no

Det nasjonale Hamsunjubileet, Hamarøy 4. august 2009
Den tredje nasjonale markeringen i Hamsunåret 2009 er også lagt til Hamarøy 4. august. Under overskiften ”Det rastløse mennesket” planlegger Riksteateret en forrykende festforestilling ute og inne, høyt og lavt. Kunstnere fra hele Norge vil opptre med utdrag fra forestillinger og dikt av Hamsun, og musikk, sang og dans inspirert av Hamsun. Hamsuns evige gründer August fra Landstrykere binder det hele sammen – se ikke bort fra at han kan komme med noen gode tilbud. Regien er ved Jon Tombre. Det er Nasjonalbiblioteket som har ansvaret for den nasjonale jubileumsmarkeringen. - Les om det nasjonale Hamsunjubileet på: www.nb.no/hamsun2009

Hamsundagene Hamarøy 4. - 9. august 2009
Samme dag som åpningen av senteret og den nasjonale jubileumsmarkeringen åpner årets Hamsundager. Tema for årets dager er URO. De tradisjonsrike Hamsundagene har vært arrangert på Hamarøy siden 1982. Festivalen, som har vært den mest betydningsfulle formidler av Hamsuns liv og forfatterskap, består av spennende arrangement innen litteratur, kunst, musikk, teater og folkeliv.

Arrangementet den 4. august er gratis og åpent for alle!

Hjertelig velkommen til festivalen i Æventyrland!
 


Her kan du følge byggingen av Hamsunsenteret dag for dag:

Hamsunsenteret


Plakat Hamsundagene 2009
(Klikk på plakaten for stort format)

<<Tilbake